Berättarkväll med Sophia Zackrisson – 11 december

Sophia Zackrisson
Sophia Zackrisson. Foto: Mikael Risedal

Bröstcancer är en sjukdom som obehandlad i de flesta fall leder till en för tidig död. Sophia är verksam som överläkare och docent i radiologi vid Skånes universitetssjukhus Malmö/ Lund. Bland annat leder hon en stor screeningstudie i Malmö som utvärderar 3D mammografi.
– Vi har hittat ungefär 40 procent fler tumörer jämfört med vanlig mammografi. Framför allt är metoden effektivare i bröst som är täta på körtlar, där tumörerna annars har lättare att gömma sig, säger Sophia Zackrisson. – Läs mer i artikeln 

Berättarkvällen är gratis för byalagets medlemmar.
Om någon glömt att betala medlemsavgiften så är kontot 5817-0663. Märk med namn och e-mailadress

Föreläsningen är i matsalen på Svarte Skolan:

Torsdag 11 december klockan 19.00
Sophia Zackrisson – ”Bröstcancer, det aktuella forskningsläget”

Hjärligt välkommen!
Svarte Byalag