Pressrelease: Musikfestivalen Goodnight Sun avslutar i Svarte

Good Night Sun 2019
Goodnight Sun avslutar sin turné i Svarte

Under sommaren 2006 startades Goodnight Sun och sedan dess har konceptet vuxit och vuxit. I fjol genomfördes 47 konserter på sex platser i södra Skåne där över 80 artister och 50 unga talanger framträdde inför mer än 13 000 besökare.

Har du inte redan bokat in i kalendern är det alltså hög tid att göra det nu. Under fem kvällar mellan den 14-18 augusti med start kl 19.30 bjuder Svarte byalag in till gratiskonserter på Svarte strand med Goodnight Sun. Ta med dig familjen, vännerna och grannen och njut av fantastiska kvällar i solnedgången över Svarte strand när Goodnight Sun gör sin sista turnévecka för denna sommar.

Stranden kommer under dessa kvällar fyllas av musik från världens alla hörn. Från Trio Mios moderna folkmusik till Joana Rodrigues spirituella musik med inspiration från både Sydamerika och Indien vidare in i indierockens värld för att avsluta i en härlig blandning av jazz, folklore och visa. Mycket bättre än så blir det inte.

Varje kväll är det en etablerad artist och en lokal ung talang som äntrar scenen i den magiska miljö som stranden i Svarte erbjuder. Som traditionen bjuder är det mannen bakom konceptet, Peter Tegnér, som själv tar sig an scenen under Goodnight Suns absolut sista kväll för året, vilket är den 18 augusti.

Det är första gången i Goodnight Sun’s historia som de tar sig så långt österut som till Svarte. En gång är en början, två gånger är en tradition. Och vi hoppas ni är med på noterna och gör detta till en minnesvärld vecka.

Vi rekommenderar dig som kommer att åka kollektivt. Tågstationen ligger 50meter från stranden med täta avgångar västerut mot Malmö och österut mot Simrishamn. Hållplats för buss 190 som går mellan Trelleborg och Ystad ligger också nära och har täta turer.

Hjärtligt välkomna till Svarte strand och Goodnight Sun önskar Svarte Byalag.

För kontakt:
Isabella Kihlström, sekreterare@svarte.se Tel 0761-615200
Lars Johansson, ordforande@svarte.se Tel 0708-670707
Peter Tegnér, petertegner@gmail.com Tel 0736-145430