Sök medel från Sommarslanten

Vi i byalaget söker dig som vill genomföra en eller flera aktiviteter i Svarte under sommaren. Vi hjälper till med ansökan, skriv till sekreterare@svarte.se

Gör något kul i sommar, sök sommarslanten till en aktivitet för dig själv och andra ungdomar!   Fram till den 15 maj 2024 kan du söka upp till 20 000 kronor för en aktivitet som gynnar eller engagerar minst 15 personer mellan 15 och 25 år i någon av östra Skånes landsbygder.   Kanske vill ni arrangera en brännbollsturnering, fixa en mötesplats eller ordna en spelträff. Kanske vill ni arrangera en konsert eller en EPA-träff. Kanske vill ni plantera och skörda växter tillsammans. Kanske vill ni ordna en segelskola eller en danskurs.  
TÄNK PÅ ATT: Du som söker ska vara mellan 15 och 25 år.
– Aktiviteten som ska vara öppen för alla men vara främst riktad till personer under 25 år.
– Aktiviteten ska genomföras i någon av följande kommuner: Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby, Perstorp, Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge, helst på landsbygden. Aktiviteten ska bidra till något av Leader Östra Skånes mål om att skapa attraktiva platser, bidra till ökad delaktighet, öka deltagarnas kompetens eller bidra till en bättre miljö.
– Aktiviteten ska vara genomförd och du ska ha skrivit en rapport senast den 31 oktober 2024.
– Aktiviteten ska vara gratis för de som deltar och pengarna får inte gå till löner eller arvoden.   Den 31 maj meddelar vi vilka aktiviteter som får sommarslanten!
Leader Östra Skåne arbetar med landsbygdsutveckling genom leadermetoden och beviljar projektmedel till föreningar, företag och offentliga organisationer. Verksamheten finansieras med stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, svenska staten och ingående kommuner: Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby, Perstorp, Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge.