Skadegörelse på skolan

Svarteskolan

Tyvärr har Svarteskolan råkat ut för mer skadegörelse än vanligt den sista tiden. Både på och utanför skoltid.

Henrik Evald, rektor på skolan, berättar att han och lärarna diskuterar mycket med eleverna kring skadegörelse just nu för att eleverna få en bättre inställning i frågan. Det har gett effekt och problemen under skoltid har minskat.

Men på kvällarna är det förmodligen äldre ungdomar som förstör och de ungdomarna når inte skolan ut till.

Just nu är det vid den nybyggda förskolan och vid Vindspelet som åverkan märks mest.

Så Henrik ber oss som bor i Svarte om två saker:

  1. Prata om saken med de ungdomar ni träffar hemma eller ute i alla våra föreningar. Inga anklagelser men diskutera gärna inställningar och vad skadegörelsen innebär.
  2. Lägg kvällspromenaden, med eller utan hund, förbi skolan när det är möjligt så de som hänger vid skolan märker att de syns och kan bli igenkända om det skulle hända något. Titta lite extra om ni ser några som uppehåller sig på skolområdet när ni går förbi.

Självklart är det långtifrån alla ungdomar som besöker skolan som förstör och skolan är inte förbjudet område på kvällarna. Det finns ingen önskan att någon ska agera polis eller försöka mota bort någon. Bara lite extra närvaro så de som funderar på skadegörelse känner att det inte är värt det.

Skolan polisanmäler all skadegörelse vilket i förlängningen naturligtvis kan innebära högre polisnärvaro i Svarte.