Ystad kommun bjuder in till en Retoy-dag

Lördagen den 12 september kommer Retoy till Ystads stadsbibliotek kl. 10.00-14.00.

Under dagen kommer också Elsa från Frost att närvara, biblioteket kommer att ha sagostund med bildbingo och man kommer även att kunna tävla i en frågesport med möjlighet att vinna en bok om pyssel och återbruk.

Retoy skapar mötesplatser där barn får uppleva hur kul det är att vara miljövänlig genom att byta, låna, skapa och ge leksaker. Barnen lär sig också mer om sina rättigheter utifrån FN:s barnkonvention. Barnen tar med leksaker de inte leker med längre och byter till roligare vilket är kul för både barn och miljön och dessutom gratis.
Alla barn som deltar får en ekologisk och rättvisemärkt bytesväska, om man fick en sådan vid förra bytesaktiviteten så samlar man naturligtvis sina leksaker i denna.

Ystad 12 september_Retoy

Tips inför leksaksbytet och inlämning av leksaker
• Lägg leksaker, spel eller pussel som innehåller småbitar i påsar.
• Lägg gärna leksaker som ni tror kan vara farliga, eller som är trasiga, i särskilda påsar. De trasiga återanvänds i Retoy Lab!
• Gör gärna rent leksakerna ni tar med er till Retoy, så blir de mer attraktiva att byta till sig. Vi ställer dock ut allt som är någorlunda helt och rent så vi rekommenderar även att man tvättar av sakerna som man byter till sig, när de kommer till sitt nya hem.

Hjärtligt välkommen önskar Ystad kommun och Lotte Nilsson, Miljöstrateg, Avfallsenheten