Böcker skrivna av släktforskaren och hembygdsförfattaren Peter Larsson, till salu.

Hannah Larsson som är dotter till släktforskaren och hembygdsförfattaren Peter Larsson (Avliden 2007), har ett antalt böcker skrivna av Peter Larsson som är till salu. Peter har skivit mycket om bygden runt omkring Svarte.

”Peter Larsson föddes som lanthandlarson i Villie. När familjen efter en tid flyttade till Malmö innebar detta inte att banden till födelsetrakten klipptes. Tvärtom kom Peter att viga sitt liv åt att forska om den del av Skåne som varit hans förfäders hemvist i generationer, företrädesvis Vemmenhögs och Ljunits härader.

Peter Larssons författarskap, som totalt omfattar elva böcker, inleddes med att han som 16-åring gav ut boken ”Vårt Ljunits – en häradskrönika”. Denna liksom de följande böckerna handlar om byar och människor från bygden i hans hjärta.

År 2000 kunde Peter stolt presentera en enorm släktkrönika i bokform. I samband med detta anordnades i Ystad en av Sveriges hittills största släktträffar dit 1500 släktingar till personer i boken vallfärdade.”

Sydsvenskan hade 3/5 2007

Det är följande böcker och priser: 
”Glimtar från Ljunits” 250:- st
”Bortglömda hågkomster” 300:- st
”Tre byar – Tre världar” 345:- st
”Rydsgårdsminnen i parti och minut” 425:- st
”En 300 – årig resa från brasan till gästis” 145:- st
”Ljunitsbilder – fotografiska axplock och minnen från farfars da´r” 375:- st
”Sydskånska minnesbilder” 375:- st
”Levnadsöden av samma rot och stam” 600:- st

Är ni intresserad? Tag kontakt med Hannah via larsson-hannah@hotmail.com eller 0735-733124