Öppet brev om strandkiosken

Kära Svartebor!

Hoppas ni haft en skön sommar. Som ni alla har märkt har det hänt en hel del med kiosken på vår fina strand. Jag har en vision där kiosken (som jag kallar Svarte Beach Club) ska bli en naturlig mötesplats för Svartebor och strandgäster, inte bara på

Njut i Svarte Beach Club med en fantastisk utsikt!
Njut i Svarte Beach Club med en fantastisk utsikt!

sommaren utan också på fina vår- och höstdagar. Dessvärre har vi missat denna fantastiska sommar men till nästa sommar kommer vi att vara i full gång. Skälet till förseningen var att det tog lång tid att få bygglov och strandskyddsdispens, och dessutom krävs det ett avlopp för att kunna ha servering. Min plan är att bygga till en del med kök och offentlig toalett och jag försöker nu få kommunen att hjälpa till med avloppskostnaderna eftersom en toalett på stranden gynnar alla. Vi får se hur det går med detta.

Min vision är att kunna sälja glass, godis, läsk och kaffe nästa sommar och att kunna ha öppet vissa fina helgdagar för de som vill njuta av havet även när det inte är sommar. Kiosken har rensats och renoverats och man bör kunna sitta 30 personer där inne och njuta av havet i princip året runt. Förhoppningsvis kan vi så småningom få rättigheter att sälja vin och öl i framtiden. En annan tanke är att kiosken ska kunna hyras ut för möten, fester, kalas, vinprovningar etc.

Det bästa sättet att få reda på vad som händer i kiosken, öppettider, evenemang etc är att gilla facebooksidan Svarte Beach Club (https://www.facebook.com/SvarteBeachClub) där jag uppdaterar kontinuerligt.

Till sist vill jag be er alla om en tjänst. En träkiosk som står lite avsides på stranden är ett lätt mål för de som vill sabba och göra inbrott. Därför har jag fortfarande inte lyckats hitta ett försäkringsbolag som kan försäkra den. Om ni skulle se något skumt får ni gärna höra av er till mig på 070-545 90 74 direkt, eller till svartebeachclub@gmail.com.

Mvh
Jacob